måndag 5 februari 2018

Satta upp hylla betongvagg

Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor , tavlor, väggklockor . Hur du ska borra beror på vilken sorts vägg du har. Utgå sedan ifrån vilken typ av hylla du vill sätta upp och vad den ska . Håltagning innebär att man tar upp hål i hårda material som sten, tegel, granit.

Ska du sätta upp en vägghylla men känner dig osäker på hur? Om det känns stumt är det en hård vägg av betong , tegel, puts eller möjligen . En hylla som vilar på vågräta lister är ett av de lättaste sätten att få till en. När du ska sätta upp något på din vägg , behöver du veta exakt, var . Visst kan du borra för att sätta upp en hylla , gardinstång eller tavla och känna.


Tursamt nog kan du enkelt avgöra om det är betong , lättbetong, . Skruva krokar i stallet går ju helt utan problem, även göra nya boxdörrar osv. Men sätta upp en hylla på en betongvägg , där går visst gränsen!

Sätt först upp en konsol och lägg hyllan på den. Se till att hyllan är i våg och märk sedan ut på väggen längs hyllans. Att sätta upp tavlor är fint, men det är inte kul med fula borr- och spikhål. Sv: Skruva upp hylla på betongvägg. Försökte sätta upp en hylla på väggen igår nere i biorummet.


Trodde det var betong men materialet går mycket lätt att borra igenom, sen efter . IKEA Bestå övehylla på betongvägg. Upphängning i hård betongvägg - Inredning. Bästa sätt att fästa hylla i gipsvägg? Borra i betong Att borra i betong är inte svårt med rätt verktyg. Hur skruvar man bäst fast hyllan i tegelväggen?


Här är allt du behöver veta när du ska sätta upp något på väggen. Grovt sett kommer du att stöta på antingen ett hårt och stumt underlag av tegel, betong eller lättbetong. Borra upp spegel, hylla , vägglampor och skoskåp, 6kr, Malmö.


Sätta upp vägghylla på betongvägg , 5kr, Uppsala. Här får du reda på hur du ska göra för att sätta upp lampor, hyllor och annat och för att inget ska gå fel vid .

Hänga upp tavla utan att göra hål i väggen? Har lite problem med betongväggar här hemma. Vill gärna hänga upp en tung spegel, en TV och lite hyllor. Har aldrig gjort det innan och det . Försöker sätta upp en enkel hylla på betongvägg.


Problemet är att det vill sig inte . Nu har jag äntligen tagit steget att våga sätta upp hyllorna som jag köpte för typ år sen. Ska sätta upp en Lack på betongvägg. Det kan väl inte vara så svårt att hänga upp en hylla eller ett par. Du kan välja mellan många olika fästdon när du ska hänga upp något på väggar eller i innertak av gips.


Till lätta och enkla upphängningar som bilder, tavlor etc. Till fäste av element, skåp, hyllor , speglar och andra tunga saker. Har du tänkt bygga en vägg med en dörr markeras läge och mått för dörren på skissen.


Ska du däremot hänga upp hyllor utan att använda pluggar, bör du . Går ju inte att sätta upp tavlor utan det ser skittrist ut. I betong - och tegelväggar gör du hål med en slagborrmaskin. Behöver hjälp med uppsättning av tavla på betongvägg. Sätt gärna upp affischen på barnens stora idol, världskartan eller almanackan. Vid upphängning av exempelvis större tavlor eller hyllor då du behöver borra i väggen kan du . Hej, Är i behov av lite tips och råd.


Håller på att sätta upp lite saker i en lägenhet från fyrtiotalet. Hallen gick bra, lite småsprött, men. Fler och fler hemägare finner sig i situationen där man behöver sätta upp saker på betongväggar. Detta var inte något man behövde tänka på förr i tiden då det . Har köpt fyra stycken hyllor från IKEA (Lack), längd 190cm.


Praktisk hylla för duschen som monteras utan att skruva i väggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg