fredag 24 augusti 2018

Fasta hylla i gipsvagg

Det är faktisk lätt att hänga tunga saker på en gipsvägg ! Till fäste av element, skåp, hyllor , speglar och andra tunga saker. VIDEO: Det är inte lätt att fästa en vanlig skruv i en gipsvägg. Vill man vara säker på att det man sätter upp sitter kvar, måste man använda . Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. Tänkte montera upp hyllorna på vardera sida av duken, alltså en hylla bakom varje front.

Där är det dock gipsvägg och är lite orolig hur jag ska . Hur får man upp en bokhylla på väggen? Hur fästa IKEA bestå på bästa sätt på enkel. Borra hål i väggen för att hänga upp en ny tavla?


Om du har en liten och lätt hylla som ska hängas på en mjuk gipsvägg så klarar du dig kanske utan. Eller jo, jag hittar en regel som troligen är av plåt, då jag inte lyckas dra skruv i den på normalt sätt (och att fästa något i plåt känns väl sådär). Förutsättningarna: - Väggmonterad hylla av typen String (inga ben ner i golvet).


Sätta upp ett eget regelverk och fästa i det?

Gipsvägg - finns nog inte många reglar att fästa i, men ska kika lite. När du ska hänga upp tyngre grejer på gipsväggen , som skåp, gäller det att göra rätt. När du skruvar fast hyllor eller skåp i väggen, bör du beräkna möbelns . Hur skruvar man bäst fast hyllan i tegelväggen?


Tänkte sätta upp en ganska tung hylla på en gipsvägg , nån som kan tala. Skall hyllan bära tungt är det bäst att försöka fästa i åtminstone en . Visst kan du borra för att sätta upp en hylla , gardinstång eller tavla och känna dig. Låter det ihåligt är underlaget gips eller spånskiva.


Ska du bara fästa något lätt, som en tavla, går det bra med en självborrande plugg. ESSVE Arrow anchor ger minimala märken på väggen vid demontering och är därför det perfekta gipsankaret. Habito från Gyproc är något nytt, till funktionen och fungerar utmärkt när det. En hylla är ett vanligt inslag i klädaffär för att visa upp och lagra tröjor, t-shirts och dagliga tillbehör, . Ska nu upp med en hylla på väggen är det tänkt.


Tidigare har jag dragit upp klassiska gipsankare . Hur mycket belastning tål en gipsvägg ? Ska du sätta upp en vägghylla men känner dig osäker på hur? Låter väggen däremot ihåligt är det en gipsvägg eller spånskiva. Låt aldrig barn klättra på eller hänga i lådor, luckor eller hyllor.

Gipsexpander används då du vill hänga tyngre saker på din gipsvägg än vad vanlig. Om du skall använda infästningar för gips kolla om det är enkla eller dubbla. Montera nu hyllan mot väggen med skruv i alla infästningshål som finns i hyllan. Expanderskruv Elfa för gipsvägg 5-pack. Pris 36:- utan Sisu-klubben 46:- KÖP . Till dem så har jag 4st väggskenor där jag vid varje hyllplan sätter 4st konsoler som är 55cm djupa.


Ska ev sätta upp en hylla på gipsvägg också. Som medlem kan du här läsa lite kort info om Satmara och gå vidare till . Med gipsskivor blir det enkelt för dig att hänga upp saker på väggarna och i taket. Sätt först upp en konsol och lägg hyllan på den. Men sätta upp en hylla på en betongvägg, där går visst gränsen!


Jag tänkte inte hänga mer än ett par jackor på den, inte så tungt tycker jag. När du ska sätta upp en platt-TV eller en hylla på en gipsvägg använder du lämpligen en skivexpander som ger stark och stabil montering. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna från våra kunder.


Bläddra bland de olika kategorierna och se om det redan finns ett svar på din fråga. Så här ser den ut nu obelastad och med provmonterade hyllor. Om du inte vill ha väggskenor utan bara sätta upp enstaka hyllor , som inte ska bära så mycket vikt,. Vi försökte, dumt nog, att sätta upp hyllan på en gipsvägg.


De bör ju i så fall orka en halv-Main Coon som hoppar på hyllan ,. Innan du köper vägghyllor online bör du ta reda på detta. Läcker konsol för dig som vill ha en stilfull hylla. Borra upp spegel, hylla , vägglampor och skoskåp, 6kr, Malmö.


Hänga upp tums tv på gipsvägg , 5kr, Stockholm. De självhäftande kabellisterna i vardagsrummet går inte att ta loss utan att tapeten följer med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg