fredag 2 september 2016

Element ventil termostat

För att byta ventil behöver du tappa ur systemet. Dina element behöver inte skrotas bara för att de är gamla. Adaptrar till de flesta element på den svenska marknaden ingår.


Mall för kontroll av ventil följer med i förpackningen. En radiatorventil med tillhörande termostat stänger eller öppnar. För utbyte av ventil och termostat på äldre Thermopanel radiatorer, se ventilguiden. Innan man påbörjar arbetet med att byta ventil kan man försöka med att knacka.


LÄS OCKSÅ: Termostat – så fungerar en radiatortermostat . En dragspelsliknande bälg av zink och koppar ser till att dina element är så varma att de kan värma upp bostaden. Från osäker ventil till smart termostat. Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg.


Här får du tips om läckande element och vad du behöver göra som första. Läcker reglerventilen och radiatorn saknar termostat , måste du innan du byter ventil. Fötter till glasradiator Köp till dessa fötter om du hellre önskar ha ditt element på golvet.


Danfoss Eco och Connect termostater på M28x1. Hur du byter termostat och ventil på ett element. Av Marlén Eskilsson Uppdaterad mars 20kommentarer . Våra element säljs inte med medföljande .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg