torsdag 14 september 2017

Gipsankare belastning

Hur hög belastning man kan ha när man fäster i gipsvägg beror dels på antalet gipsskivor, dels på vilken typ av infästning som används. När du monterar ett gipsankare förborrar du i väggen med lämpligt borrstål eller . Vill du montera tyngre saker på din gipsvägg men är orolig för belastningen. Att använda gipsankare är ett bra sätt att möjliggöra montage av saker som vanlig . För tyngre föremål eller där det förekommer mekanisk belastning måste du sätta.

I taket rekommenderar vi att du använder gipsankare eller expanderplugg. Vid tung eller mekanisk belastning skall. Maximal belastning varierar mellan olika tillverkare av fästmaterial. Läng- den på skruven avgörs av detaljen som ska monteras.


Expander används i betong och liknande material så det ska du inte använda iaf. Gipsankare som man skruvar in i skivan? Hur fästa en tung sak på väggen som man ska haka i? Förborra i väggen med lämpligt borrstål eller särskilt gipsborr och sätt in ankaret så att taggarna får grepp.

Essve erbjuder en rad produkter för gipsinfästning. För att ditt montage ska bli så stabilt och säkert som möjligt. Har haft 43-kilos 42-tummare uppe i nästan år. Det finns några relaterade trådar här på forumet men jag har en mer specifik fråga.


Lär dig allt om skruvar i Heco Skruvskola. För kompletta gipsankare med skruv. Tack vare dess materialegenskaper tål OLA långvarig belastning , slitage, väder,. DRIVA gipsankare avsedd för infästning i gipsplattor från mm. En specialtång ser till att den utvidgas helt.


I en gipsskivevägg med två lager gips kan skivexpandern med säkerhet klar en belastning på kg. Det är viktigt att använda rätt infästning till rätt användningsområde. Valet av infästning beror främst på vilket byggmaterial du väljer, men även bärkraft, borrning . Snabb installation utan förborrning för lätt belastning.


Belastning , drag: Mini: 10–kg beroende på gipstjocklek och kvalité. Maxi: 10– kg beroende på gipstjocklek och kvalité 65–kg för lättbetong. Det tar bort ännu mer belastning på fästpunkterna i väggen.

Vid dynamisk belastning (ex. vaskar och räcken) ska maximal belastning räknas ut, och en lämplig förstärkning. Kontrollera att gipsankaret tillsammans med gipstaket tål en belastning på minst. För prydnadsföremål som vaser, askkoppar etc.


Maximal tillåten belastning i kg (1) per fermacell skivtjocklek i mm (2) fermacell skivtjocklek (mm). DRIVA gipsankare brukar jag använda vid installationer där det är gipsväggar. ANCHOR DRIVA PLAST SPIT_IMG_CLP_03.


Det här alternativet är bra för stora ljuskronor, sportutrustning och andra enheter som innebär en större belastning på fästanordningen. Gipsskivor är porösa och tål inte mycket belastning. Nere till vänster på bilden med gipsskruvar finns gipsankare. Brytvärde Gips mkg, gips mkg, gips 16 . Med beräkningsverktyget ser du enkelt hur tung belastning en gipsvägg med Habito-skivor klarar.


Fyll i dina värden så får du svar direkt. Slås direkt in i gipsen, skruva sedan in skruven i pluggen. Före och efter belastning mättes avståndet till golv.


Skillnaden visade hur mycket väggen. Det var expanderplugg och gipsankare. Om man nu bara kunde komma ihåg det ordet när man ska handla i byggshopen. Klarar endast lättare belastning , max.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg