måndag 29 januari 2018

Mollyplugg belastning

Hur hög belastning man kan ha när man fäster i gipsvägg beror dels på antalet gipsskivor, dels på vilken typ av infästning som används. Har två st såna här jag hängt upp på väggen: EXPEDIT Hylla - vit - IKEA Dessa sitter på en gipsvägg med . Hur mycket belastning tål en gipsvägg? Det finns några relaterade trådar här på forumet men jag har en mer specifik fråga.


Montera föremålet och fäst skruven igen. Skivexpander kallas också för metallexpander, mollyplugg , skruvankare och gipsankare och fungerar även på spånskivor och träfiberskivor.

Metallexpander ( mollyplugg ) går att beställa på Skånebeslag AB. Titta in på vår hemsida för att se vårt utbud av metallexpander . För att ditt montage ska bli så stabilt och säkert som möjligt. Så här får man ut gipsplugg ( mollyplugg ) ur gipsskivor.


Utmärkt för hög belastning i de flesta material. Då är en gipsexpander, mollyplugg eller metallexpander som de också kallas perfekt för dig - Kolla alltid om du . Det finns en särskild sorts plugg just för skivor som heter Mollyplugg eller gipsexpander. Den expanderar bakom skivan när du skruvar, och . En annen anerkjent løsning er metallpluggen, kjent som Molly-plugg.

Denne utvider seg også bak platen, men man sørger for dette ved å bruke . En Mollyplugg håller runt 40kg i 13mm gips så du klarar dig oavsett. Råmaterialet är dessutom okänsligt för vatten och kemikalier som normalt förekommer i byggnadsindustrin. Jämför priser och läs recensioner på Byggmaterial.


Jeg forborrer et hull på mm og hamrer mollypluggen inn i veggen slik at de små tappene sitter ordentlig i. En annan variant är ving- eller mollypluggar. Dessa pluggar är avsedda för montage som ska klara hög belastning , som stora hyllor . En molly plugg skal ikke belastes med mere enn kg. Hvor mye belastning tåler egentlig disse? Vi har gipsplater i nesten alle rom. Blir det for mye med en meter bred hylle med krukker med mel, . Maximal belastning varierar mellan olika tillverkare av fästmaterial.


Jag har snuskigt dåliga erfarenheter av mollyplugg , trots att jag nyttjar . Molly plugg ESSVE SAM 6E: Uttrekk: 1N. Det blir godt drag utover også på denne (aksialt) og ikke bare belastning radielt. Det står i bruksanvisningen at taket bør tåle en belastning på ca kg. Jeg ville ikke brukt noe annet enn mollyplugg på gips om det er noe . Sen köper du mollyplugg (metallexpander för gips).


Det beror hur många lager det sitter, enkelgips tål inte så mycket även med mollyplugg.

Per-Henrik visar en sk gipsexpander, även kallad mollyplugg. Sep Om du har 26mm gips så ska du ha så kallad dubbel Mollyplugg. Om du ska sätta upp en hatthylla med mollyplugg ska det inte vara . Jag har typ ett sådant fäste här under. Det är en enorm skillnad i belastning.


Du skruvar in en metallcirkel, fäster en lina i tv:n och hänger upp . Försökte mig på mollyplugg men det gick åt skogen så vad är nästa. Ang oppgitt belastning på mollypluggene på . Finns det något sätt att hänga tavlor i en tunn enkelgipsvägg utan att borra i en Mollyplugg eller något liknande? Hornbach för att handla mollyplugg. Hon har också extra backspeglar för att minska belastning på axlar, . Längre ner på sidan hittar du många länkar till återförsäljare för att köpa billiga mollypluggar , gipsexpander, skruvar, pluggar, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg